top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAmieke

Heien!

Bijgewerkt op: 27 feb. 2020

Vanochtend kwamen ze om half zeven met een hele stoet al aanrijden: de heiboeren! Om dertien palen in de grond te komen slaan.

Dit is nodig als fundering voor het huis, zodat het huis niet gaat verzakken als het eenmaal staat.

Om half zeven stonden ze dus al voor de deur en tot half 10 hebben ze staan heien. Een stuk korter dan we gedacht hadden, maar wel fijn want het was door heel Parijsch te horen. Ons huisje trilde (en waaide) bijna weg.

Echter voordat ze konden gaan heien moest eerst de leiding en de stroom kabels tijdelijk weggehaald worden. Dit omdat ze hier anders overheen moesten rijden om op de grond te komen en de leiding en kabels daar kapot van zouden gaan. Dus vanochtend hebben Femke en Rover gezellig ouderwets bij kaarslicht ontbeten. Het zorgt wel voor sfeer op de vroege ochtend!


We zijn erg tevreden met hoe de ochtend verlopen is en het eindresultaat. De heiboeren (Boer BV) hebben geweldig werk verricht!

Nu de palen in de grond zitten kunnen we eindelijk zelf gaan bouwen. Morgen gaan we de koppen snellen, dus de uitstekende stukken paal weghalen. Woensdag komen er mensen om te vlechten. Dit houdt in dat er een smal frame gemaakt wordt van hout onder de plekken waar de muren komen. In deze bakken komt dan beton ijzer, dit verbinden ze met het nog uitstekende ijzer van de heipalen zodat dit allemaal verbonden is. Als hier dan beton in gestort wordt, heb je een hele sterke fundering. Maandag wordt dit door de gemeente gecontroleerd en maandag of dinsdag gaan we de ringbalk, zo heet dit stuk van de fundering, storten.

Ineens weer een stuk drukker met het bouwen en dat zal voorlopig ook zo blijven want we kunnen nu dus eindelijk echt aan de slag!


~ Amieke

76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page