top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAmieke

Pui en Plafond

Gelukkig nieuwjaar allemaal! (mag ik dat nog zeggen?)

Zoals sommigen misschien al gezien hebben ziet het huis er al aardig anders uit, met de latjes voor de shingles op de buitenkant.

Nu zijn Jacco en Femke ook nog eens hard bezig geweest met het huis zo snel mogelijk wind en water dicht maken. Zo zitten nu het grootste gedeelte van de ramen erin, waaronder de grote glazen pui aan de voorkant. Dit met behulp van onze lieve buurman Edwin!

Alleen de deuren en de ronde ramen moeten er nog in voordat het wind en waterdicht is.

Tegelijkertijd zijn Jacco en Femke bezig geweest met de vloer in het huis, dat vol lag met hout voor onder andere het plafond, leegmaken zodat we zo snel mogelijk de vloerverwarming aan kunnen gaan leggen. Hiervoor moet het huis dus eerst wind en water dicht zijn omdat over de leidingen van de vloerverwarming een laag beton van 7cm komt die 8 weken moet drogen. Dit duurt veel langer als het huis nog niet enigszins warm te krijgen is.

Terwijl die beton laag ligt te drogen, mag je er al wel overheen lopen. Dus in die 2 maanden kunnen we mooi verdere afwerkingen in het huis doen zodat als de vloer droog is, Femke kan gaan tegelen en we er hopelijk zo snel mogelijk in kunnen!

Het hout dat op de vloer in het huis ligt, dat Jacco en Femke nu hard aan het wegwerken zijn, is dus onder andere voor op het plafond en ook voor de 1e verdieping vloertjes. Dit begint er ook al erg mooi uit te zien:

Al met al zijn we lekker bezig en begint het einde al een beetje in zicht te komen.

Kom gerust een keertje op afstand op bezoek!


~Amieke

206 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page