top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAmieke

Ringbalk

Vorige week maandag is er dus geheid en Jacco heeft daarna zelf alle koppen gesnelt zodat alleen het ijzeren vlechtwerk van de heipalen nog uitstak. Hier is daarna iemand voor gekomen om aan te geven waar de ringbalk (de betonnen balk onder de muren) moest komen. Toen zijn er twee jongens gekomen die hier het vlechtwerk voor de ringbalk in geplaatst en aan elkaar verbonden hebben.

Dit moest gecheckt en nog even aangepast worden en toen kon (nadat er een houten mal omheen gemaakt was) dinsdag de ringbalk gestort worden.

Toen dit gister (woensdag) ochtend hard was kwam er weer iemand om de houten mal die om het vlechtwerk heen gemaakt was, weg te halen. Wat er nu over is, is een prachtige ringbalk waar we zelf op verder kunnen bouwen! Een hele hoop stappen maar dan heb je ook wat!


Nu dit gebeurd is kunnen we zelf de fundering afmaken. Zo moeten we onder andere de broodjesvloer leggen, hier hebben we binnenkort een week voor vrij gepland en begin volgende week gaan we cellenbetonblokken plaatsen om de buitenrand van de ringbalk heen. Dit is een soort basis isolatie tegen koudebruggen (plekken in je huis die koud zijn).


We zijn nu, voordat we verder gaan met de fundering, een tijdscapsule aan het samenstellen. We hebben een plastic koffertje en hier gaan we allerlei leuke spulletjes indoen. Dit zodat als het huis ooit afgebroken wordt en er iets nieuws gebouwd wordt, de toekomstige bewoners dit koffertje vinden, openmaken en al deze leuke spullen vinden!


~ Amieke

77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page