top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAmieke

Rustig en druk tegelijkertijd

Het is momenteel vrij rustig qua bouw aan de Ottersingel. Vandaar mijn minder frequente posts. Er is wel wat gebeurd in de Tiny Factory de afgelopen tijd: we hebben stromend water (binnen), koud en warm! We hebben een afvoer voor dit water. We hebben een vaatwasser, niet meer klooien met water koken en in een mini bakje alles afwassen omdat er nog geen water afvoer is dus. We hebben een WC binnen maar daarnaast nu ook een prachtig licht roze douche met gouden douchekop! We hebben een warmte ketel van 50L, maar gelukkig heeft tot nu toe nog niemand onder een koude douche hoeven staan omdat het warme water op was, dus dat is fijn. En ik heb zelfs licht in mijn kamer! Dus het is nu niet meer kamperen en overleven in de Tiny Factory, maar zowaar klein maar luxe leven.

Jacco is de afgelopen weken ook bezig geweest met houten latjes om de Tiny Factory heen plaatsen:

En een foto van onze prachtige douche:

Qua bouw heeft het de afgelopen weken een beetje stil gelegen, dit omdat er dus wat veranderingen waren met wat we nou voor fundering zouden plaatsen. Het idee was origineel om avegaarpalen te laten boren. Dit zijn palen die door gaten in de grond te boren en die te vullen met beton, geplaatst worden. Dit wilden we doen omdat het ons aanbevolen werd omdat we dan minder diep zouden hoeven graven. Maar het bleek dat de grond volgens de avegaar boeren toch te zacht was voor hun machines en ze wilden daarom dat we toch nog meer af gingen graven en dat stukje dan op zouden vullen met puin. Omdat we dit niet zo'n goed idee vonden zijn we op zoek gegaan naar alternatieven voor de fundering.


Eerst dachten we aan schuimbeton, dit wilden we eigenlijk ook liever dan de avegaarpalen omdat dat heel erg goed bevallen was in ons oude huis. Alleen bleek dit toch een heel stuk duurder dan verwacht. Toen kwam de buurman van een paar huizen verderop, die heiboer is, lang en die zei dat in de wijk het grootste gedeelte van de huizen de afgelopen tijd gewoon geheid zijn en dat dit qua grond en machines helemaal geen probleem is. Dus hebben we een week of twee geleden een offerte aangevraagd voor heipalen. Dit was een stuk goedkoper dan we verwacht hadden en in week 8 (17-23 februari) komen ze langs om in een dagje alle dertien palen te heien.


Zodra dat gebeurd is worden eerst de koppen, de uitstekende stukken van de palen, gesnelt, dat betekent dat deze afgeknipt worden zodat ze ter hoogte van de grond zijn en hier wordt daarna ook meteen beton op gegoten zodat wij er daarna de rest van de fundering op kunnen gaan plaatsen. Hierna kunnen we dus eindelijk zelf aan de slag! We zijn allemaal ontzettend onrustig omdat we gewoon willen beginnen en over een maand kan dat eindelijk!


Zoals altijd: ik hou jullie op de hoogte!


~ Amieke

92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page