top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverAmieke

Tiny Factory

Bijgewerkt op: 25 okt. 2019

Jacco en Femke zijn hard aan het werk om ons tijdelijke huisje prefab te bouwen in de werkplaats van Jacco. Deze kunnen we, zodra we de grond officieel gekocht hebben, neerzetten, zodat we zo snel mogelijk (en hopelijk ook zo probleemloos mogelijk) kunnen verhuizen.

Toen Jacco en Femke de tijdelijke woning aan het ontwerpen waren, vonden ze het ontwerp (ook al is het dus maar tijdelijk) eigenlijk niet leuk genoeg. Dus kwamen ze op het idee om een soort mini Eco-Fabriekje te bouwen. Mini omdat dit huisje 4x11 meter zal zijn en Eco-Fabriekje omdat we dezelfde soort daken in deze Tiny Factory maken als in het Eco-Fabriekje gaan komen. Kijk maar:

Eerst wilden we een grote sta-caravan neerzetten op de grond om in te wonen tijdens de bouw van het huis, maar dit bleek nog best wel prijzig te zijn. Daarom hebben we er voor gekozen om zelf een tijdelijke woning te fabriceren. Zo kunnen we kiezen hoe groot het is, hoe goed het geïsoleerd is (wat erg belangrijk is aangezien we ook in de winter zullen bouwen) en hoe de binnen en buitenkant eruit gaan zien.

Dit is hoe de buitenkant er ongeveer uit zal zien.

Ook kunnen we zelf volledig bepalen wat voor materialen we erin gaan gebruiken. Eerst was het idee om de buitenkant in te pakken met EPDM, dit is een soort zwarte rubber die goed tegen onder andere kou en tocht beschermt, maar het beeld van een zwart rubberen huisje leek ons toch niet echt ideaal. Dus hebben we besloten om in plaats daarvan de buitenkant volledig te bedekken met houten latjes, 1000 houten latjes...

Een project zonder uitdagingen is geen project!


In dit huisje zullen we, net als in het Eco-Fabriekje, spullen hergebruiken. Zo gaan we douchen in een prachtig licht roze douchecabine met gouden douchekop, gratis afgehaald van marktplaats.

En het frame waar het hele huisje uit opgebouwd is, is gemaakt van gebruikte balken (zie foto rechts). Deze zijn nog steeds prima bruikbaar en worden door ons op deze manier dus gerecycled.


Zoals je kunt zien is de Tiny Factory nog niet klaar, er is nog genoeg werk te doen, maar over zo'n 2 en een halve week zal hij klaar moeten zijn. Dan gaan we 'm in kleinere stukken vervoeren naar de kavel en daar als een soort IKEA bouw-pakket in elkaar zetten.


Ik zal jullie hierover op de hoogte blijven houden!


~ Amieke

181 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page